אבטחת המידע באתרי אינטרנט

עולם האינטרנט מציב בפנינו אתגרים רבים ולפעמים אנו מרגישים חשופים מאד. היום נראה שכל אחד יכול לאסוף מידע על כל אחד ולפעמים עובדה זו ממש מפחידה. כדי למנוע את החדירה לפרטיות ישנם מומחים אשר עוסקים בשמירה שעליה דרך אבטחת מידע באינטרנט. התפקיד של אבטחת המידע הוא להבטיח לנו שכל מה שיש עלינו שמור לגורמים הנדרשים בלבד. כמובן, כל אחד יכול להשיג עלינו מידע אם אנו מחוברים לרשתות החברתיות כמו פייסבוק, אבל זהו מידע שאנחנו הסכמנו לתת ביוזמתנו. הבעיה מתחילה כאשר ישנו מידע עלינו במערכות כמו הבנקים וקופות החולים ואנחנו כמובן לא מעוניינים שמידע זה יצא החוצה.


שמירה על הפרטיות שלנו


אנחנו צריכים לצפות שהעולם שלנו יהיה בטוח ושהמידע עלינו יהיה שמור. לכן, אנו צריכים לצפות כי בנקים, קופות חולים ואפילו חנויות אינטרנטיות ידאגו לבצע אבטחת מידע באינטרנט ובכך יגנו עלינו. אף אחד או אחת מאיתנו לא רוצה שהמידע הרפואי שלו יגיע לידיים הלא נכונות וגם אם אנחנו מרגישים שאין לנו מה להסתיר, אין כל סיבה שהמידע יהיה "בחוץ". הסיבה שאנחנו צריכים שישמרו על המידע שלנו היא לא רק כי אנחנו רוצים להסתיר משהו, היא בעיקר כדי לשמור על הזכויות שלנו ולהרגיש בטוחים בעולם. אנחנו אף פעם לא יודעים מה יוליד יום ובאלו סיטואציות ניתקל ומי ירצה מידע עלינו וזו אחת הסיבות לדרוש שהארגונים השונים שיש להם מידע עלינו יקפידו לשמור אותו לעצמם ולא יוציאו אותו החוצה גם שלא בכוונה.


עבודה למומחים


אבטחת מידע באינטרנט היא פעולה של מומחים. לא כל אחד שמקים אתר יודע כיצד לשמור על המידע של הלקוחות וזאת מסיבה פשוטה, לא כל אחד שומר את המידע באתר. רוב אתרי האינטרנט משמשים עסקים קטנים שלא מוכרים שום דבר (או לפחות לא באתר) ולכן הם לא שומרים מידע על הלקוחות. עם זאת, עסקים גדולים וארגונים אשר שומרים מידע חשופים יותר לניסיונות פריצה שיכולים לפגוע בנו ועליהם להעסיק מומחים שישמרו עליו כראוי.


מה אנחנו יכולים לעשות כדי לשמור על עצמנו


כל אחד ואחת מאיתנו יכולים לעשות פעולות פשוטות מאד כדי להבטיח שהמידע עלינו נשמר: